Puķkāpostu pudiņš

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 galviņa puķkāposta ( apm. 1 kg)
  • 500 g konservētu tomātu
  • 400 g jauktas maltās gaļas
  • 500 g gatavu tomātu
  • 1 sīpols
  • 1 ķiploku daiviņa
  • 1 saišķītis pētersīļu
  • 1 ola
  • 4 ēd. k. rīvmaizes
  • 1 šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
  • 50 g parmezāna siera
  • 40 g sviesta
  • 2 ēd. k. eļļas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

75 min.
  1. Sīpolu nomizo, sagriež gabaliņos un samīca kopā ar malto gaļu, smalki sakapātiem pētresīļiem, olu un 2 ēd. k. rīvmaizes, lai veidotos stingra viendabīga masa. Tai pievieno sāli un piparus.
  2. Tomātus izņem no šķidruma un sagriež četrās daļās.
  3. Ķiploku notīra un piespiež klāt tomātiem.
  4. Pēc garšas pievieno garšvielas un baziliku.
  5. Uz mērenas uguns katlā bez vāka ļauj apmēram 20 minūtes vārīties.
  6. Nogriež puķkāposta lapas.
  7. Galviņu sadala rozetītēs, nomazgā un vāra 10 minūtes 1/4 litrā ūdens.
  8. Tomātus applaucē, nomizo, sadala četrās daļās un izņem cietos vidiņus.
  9. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
  10. Tomātu mērci sajauc ar malto gaļu.
  11. Sacepuma formu rūpīgi ieziež ar sviestu un gaļas masu vienmērīgi izliek pa formas pamatni.
  12. Tomātu daiviņas izvieto gar formas malām, bet puķkāposta rozetītes - formas centrā.
  13. Pārkaisa ar sāli un muskatriekstu.
  14. Parmezāna sieru sajauc ar atlikušo rīvmaizi un pārkaisa pāri sacepumam, virsū pārlieck ar sviesta piciņām.
  15. Puķkāpostu sacepumu cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 50 minūtes.
  16. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni