Lazange

2005. gada 9. maijs
Foto: Linda Varesa
Pagatavošana
80 min
1. Masa Nr.1
2. Sacep malto gaļu ar garšvielām un liek sautēties lielākā pannā vai traukā( es izmantoju vokpannu, man viņa ir liela un no čuguna, ļoti parocīga lielu daudzumu ēdienu pagatavošanai).
3. Tad notīra, nomazgā un uz rupjās rīves sarīvē burkānus un sacep, tad pievieno klāt gaļai, kas sautējas.
4. Tad notīra un mazos kubiņos(var arī šķēlītēs, vai kā savādāk, viss ir atkarīgs kādā veidā ir pierasts cept sīpolu)sagriež sīpolu un cep uz pannas līdz tie kļūst zeltaini. Tad pievieno tomātu pastu un nedaudz buljona( tomātu pastu obligāti jācep savādāk tomātu pastai nav garšas) un, kad ir tā kārtīgi sacepti pievienojam gaļas masai.
5. Tad uz pannas apcepam tomātus savā( iesaku sagriezt pirms cepšanas) sulā ~ 5. min un pievieno gaļas masai. Svaigos tomātus nevajag cept bet sagriezt gan vajag.
6. Pēc nomazgājam un sagriežam pus plānos stienīšos saldo piparu un apcepam un liekam klāt gaļas masai.Pašās beigās klāt gaļas masai liekam klāt ananāsus. Tad visu masu sautē un sajaucam kopā. Viņa sākumā būs ļoti sulīga, bet sautējoties tā nedaudz izžus.Bet es iesaku, jo sulīgāka masa būs, jo labāk. Protam nevajag taisīt zupu !!!
7. Masa Nr. 2
8. Spinātu (saldētus iepriekš jau atsaldē) ieliek katliņā, kam pievieno ~ 3 nelielas daiviņas ķiploku smalki sasmalcinātu.(Te es atkal iesaku rīkoties pēc gaumes, cik smalki vai rupji patīk.To es iesaku ar visiem produktiem, jo lazanja sanāk diezgan plata.) un pielej klāt saldo krējumu(mazo paciņu) un pakarsē līdz sāk vārīties. Tieši tāpat dara ar svaigiem spinātiem, tikai es ieteiktu viņus pirms tam sagriezt.
9. Kad abas masas gatavas jāsagatavo makaroni.
10. Iesaku darīt tā:
11. Paņem lielu katlu un uzliekam vārīties ūdeni ar eļļu. Kad ūdens vāras lēnām liekam iekšā makaronus pavāram ~ 3-4 min un nokāšam sietiņā un noskalojam ar ūdeni. Makaroniem jābūt pusgataviem, bet pēc taustes viņi vairs nedrīkst būt cieti. Uzmanību !!! Jābūt ļoti uzmanīgam, lai makaroni nesaliptu.
12. Makaronu un masu likšana uz pannas:
13. Ņemam pannu ar aukstajām malām un sāk kārtot makaronus. Makaronus pirmajā kārtā liek vertikālā stāvoklī, tad virsū liek masu Nr. 1, tad atkal makaronu, bet tagad horizontāla stāvoklī. Tad liek masu Nr. 2, tad makaronu vertikālā stāvoklī, tad masu Nr. 1 un atkal makaronu, bet horizontālā stāvoklī. Un virsū rīvētu sieru un visu pārlej ar saldo krējumu. Cep ~ 40 min.
14. Kad Lazanja gatava ļaujam Lazanjai atdzist. Kad tā ir atdzisusi saiežam četrkantīgos gabalos. Lielums pēc tā cik var daudz apēst. Tad liek traukos(traukiem jābūt tādiem, ko var likt cepeškrāsnī) virsū lejam saldo krējumu, saldo krējumu nedrīkst žēlot, bet arī nepārspīlēt.Pa virsu uzberam sarīvētu sieru. Jāsilda tikmēr kamēr siers izkusis. Kad izņemam no krāsns pa virsu uzberam zaļumus. Labu apetīti!!!
15. P.S. Ja griezīsiet Lazanju karstu, tad tā var izjukt. Un vēl noteikti prasīsiet kam tad bērt sieru divas reizes? Tas tamdēļ, lai makaroni nesakalstu cepoties cepeškrāsnī
Uz augšu