Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zivs fileja diļļu un sieru mērcē

2012. gada 21. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
35 min
1. Zivs filejas noskalo aukstā ūdenī, nosusina un saliek uz šķīvja.
2. No abām pusēm apslaka ar 4 ēd. k. citrona sulas, uzkaisa mazliet sāls un piparu.
3. Nomizo šarlotes, smalki sakapā un sautē 1 ēd. k. sviesta.
4. Ķiploku nomizo un piespiež klāt.
5. Dilles nomazgā, noplūc no kātiņiem un smalki sakapā.
6. Pielej krējumu, mazliet uzvāra, piemaisa klāt sieru un uz lēnas uguns, lēni maisot, izkausē.
7. Garšai pievieno sāli, piparus, 1 šķipsniņu kajēnas piparu un atlikušo citronu sulu. Piemaisa sakapātās dilles.
8. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem.
9. Pannā sakarsē eļļu, atkarībā no biezuma 2-3 minūtes cep tajā zivs filejas.
10. Ar atlikušo sviestu iesmērē sacepuma veidni, liek tajā zivis ar siera mērci. Cep 10-15 minūtes cepeškrāsnī 160 grādu temperatūrā.

Labu apetīti!
Uz augšu