Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistu stilbiņi krekeru garoziņā

2012. gada 19. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Vistu stilbiņu vietā varat ņemt arī tītara gaļu (sagrieziet apmēram 3 cm biezos gabalos) vai zivs filejas. Zivi cepiet tikai 20 minūtes.
Pagatavošana
60 min
1. Vistu stilbiņus nomazgā aukstā ūdenī un kārtīgi nosusina.
2. Pēc tam pārdala divās daļās un visus vistas gaļas gabalus mazliet ierīvē ar sāli un pipariem.
3. Cepeškrāsnī iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem. Krekerus sasmalcina mikserī, bet ne pārāk smalki. Krekerus var arī ievietot sasaldēšanas maisiņā un sadrupināt, (ieliekot saldēšanas maisiņā un parullējot pa to ar mīklas rulli).
4. Garšaugiem atdala rupjos kātus, pārējās daļas smalki sakapā.
5. Samaisa krekerus, pētersīļus, majorānu un sezama sēkliņas, pievieno nedaudz sāls un piparus.
6. Šķīvī sakuļ olu. Apviļā tajā vistas gaļas gabalus, pēc tam no visām pusēm pārklāj ar sagatavotajiem sasmalcinātajiem krekeriem.
7. Ieziež ar eļļu cepamo plāti. Vistas gaļas gabalus liek citu citam līdzās uz sagatavotās plāts.
8. Plāti liek karstā cepeškrāsnī un cep 180 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes, vienu vai divas reizes apgrozot...
9. Labu apetīti!
Uz augšu