Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lazanjas rullīši ar dārzeņiem un sieru

2012. gada 18. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
85 min
1. Pavasara sīpolus, burkānus, sēnes, pētersīļus nomazgā, notīra un sakapā.
2. Lielā pannā sakarsē 1 ēd. k. eļļas, apmēram 10 minūtes sautē tajā dārzeņus, līdz maisījums sabiezējis.
3. Garšai pievieno oregano, sāli un piparus, atstājiet atdzist.
4. Sarīvē parmezāna sieru, Mozarella sieru sagriež šķēlēs.
5. Pienu samaisa ar krējumu, dārzeņu sulu, sāli un pipariem. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
6. Katlā uzvāra ūdeni, kam pievieno sāli un atlikušo eļļu.
7. Katlā vienā reizē liek 3 lazanjas plāksnes un vāra apmēram 3 minūtes, līdz tās paliek pietiekami lokanas, lai varētu saritināt.
8. Plāksnes izņem no ūdens, uzliek uz virtuves dvieļa, liek virsū dārzeņu pildījumu un plāksni sarullē.
9. Rullīšus liek citu citam līdzās lēzenā sacepumu veidnē.
10. Veidnē saliktos rullīšus pārkaisa ar parmezāna sieru, pārlej ar piena maisījumu, pāri pārliek mocarellas siera šķēles.
11. Lazanjas rullīšiem virsū var uzliet vienu ēdamkaroti izkausēta sviesta.
12. Lazanja rullīšus liek karstā cepeškrāsnī un cep 180 grādu temperatūrā 35 minūtes, līdz to virspuse ir kļuvusi zeltaini brūna.
13. Labu apetīti!
Uz augšu