Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Nūdeles ar maltās gaļas mērci

2012. gada 18. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
75 min
1. Notīra sīpolu un ķiploka daiviņu un sasmalcina sīkos gabaliņos.
2. Nomizo burkānu, notīra seleriju un abus sagriež sīkos gabaliņos.
3. Tomātus applaucē, nomizo, sagriež četrās daļās un izgriez serdes.
4. Lielā katlā sakarsē eļļu un apbrūnina tajā dārzeņus bez tomātiem.
5. Pievieno malto gaļu un cep, kamēr tā kļūst drupana. Pievieno garšvielas un garšaugus un īsu brīdi cep.
6. Pielej gaļas buljonu.
7. Pievieno tomātus un tomātu biezeni.
8. Uzvāra, uguni samazina, uzliek vāku un ļauj apmēram 45 minūtes lēni vārīties. Ik pa brīdim apmaisa.
9. Pa to laiku katlā uzvāra sālsūdeni un novāra tajā nūdeles kā norādīts uz iepakojuma.
10. Pasniedz nūdeles ar mērci, un ja vēlās var pārkaisīt ar paremezāna sieru.
11. Labu apetīti!
Uz augšu