Sākums > Receptes > Brokastis

Grauzdēta maize ar tomātiem un Mocarellu

2012. gada 16. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
15 min
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 250 grādiem.
2. Maizes šķēles liek uz cepamās plāts.
3. Ķiplokus nomizo un izspiež caur ķiplokspiedi. Sajauc ar 2 ēdamkarotēm olīveļļas. Ar sagatavotajiem ķiplokiem apsmērē maizes šķēles.
4. Mocarella sieru sagriež plānās šķēlēs, liek virsū uz maizēm.
5. Maizes šķēles liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 5 minūtes 230 grādu temperatūrā līdz tās ir kraukšķīgas un siers izkusis.
6. Nomazgā tomātus, izgriež kātiņu vietas un sagriež šķēlītēs.
7. Baziliku nomazgā, nopurina lieko ūdeni, noplūc lapiņas un sakapā.
8. Maizes šķēles izņem no cepeškrāsns, uzliek uz tām tomātus, uzkaisa sāli un piparus. Apslacina ar atlikušo eļļu. Pārkaisa ar baziliku.
9. Labu apetīti!
Uz augšu