Meža buka kebabi

2012. gada 15. novembris
Foto: Shutterstock.com
Kebabus pasniedz galdā karstus kopā ar aso tomātu mērci, svaigiem salātiem un lavašu.
Pagatavošana
120 min
1. Zaļumus nomazgā un sasmalcina. Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra un sakapā. Čili piparam izņem sēklas un smalki sagriež.
2. Piparus un kadiķogas piestā sasmalcina. Visas garšsaknes, garšvielas un zaļumus liek bļodā, bagātīgi apber ar sāli un pipariem un samīca, lai sāk izdalīties sulas.
3. Lielākā bļodā liek abas maltās gaļas, zaļumu un garšsakņu maisījumu, divas ēdamkarotes eļļas un ilgi mīca ar rokām. Gaļai jābūt kārtīgi samīcītai, lai tā turētos pie iesmiņiem. Koka irbulīšus uz 20-30 minūtēm iiemērc aukstā ūdenī, lai tie cepšanas procesā nesadegtu.
4. Ņem sauju maltās gaļas masas un ar mitrām rokām ap irbulīti veido garenu, līdz 3 cm diametrā, resnu desiņu.
5. Kebabus cep uz vidēji karstām grila oglēm ~ 10 minūtes, kamēr gaļa garšīgi brūna.
6. Ja cepat kebabus vairākos piegājienos, tad gatavos līdz pasniegšanai ieteicams ietīt lavašā, lai gaļa neatdzistu. Pagatavo mērci. Tomātu mērcē iemaisa sakapātus zaļumus, ķiploku, pievieno svaigi maltus melnos piparus un tējkaroti tabasko mērces. Visu rūpīgi samaisa kopā.
7. Kebabus pasniedz galdā karstus kopā ar aso tomātu mērci, svaigiem salātiem un lavašu.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu