Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Gardā jogurta torte ar augļiem

2012. gada 15. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
50 min
1. Tortes cepamo formu izklāj ar cepamo papīru.
2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai.
3. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
4. Baltumus kopā ar 20 g cukuru sakuļ stingrās putās.
5. Dzeltenumus puto kopā ar atlikušo cukuru un ūdeni, līdz izveidojās gaišs krēms.
6. Iemaisa riekstus miltos.
7. Sakultos baltumus iecilā miltos un iegūto masu pievieno krēmam.
8. Liek masu formā un cep 15 minūtes cepeškrāsnī 160 grādos.
9. Iemērc želantīnu (kā izšķīdināt želantīnu: 9 želantīna plāksnītes apmēram uz 15 minūtēm iemērciet 1/2 litrā aukstā ūdens. Pēc tam lieko ūdeni notecina un želantīnu izšķīdina ar 2-3 ēd. k. karsta ūdens).
10. Augļiem ļauj notecināties, sulu savāc.
11. Samaisa jogurtu ar 80 g medus, citronu sulu un citrona miziņu.
12. Želantīnu iejauc jogurtā.
13. Putukrējumu sakuļ stingrās putās un iecilā jogurtā.
14. 50 ml persiku sulas sajauc ar atlikušo medu, uzsilda.
15. Pamazām samitrina tortes pamatni. Pēc tam to apziež ar 1/2 jogurta krēma, tortes centrā izkārto ķiršus, bet ārmalā sarindo persiku šķēlītes.
16. Pārklāj ar atlikušo krēmu un novieto uz 3 stundām vēsumā....
17. Garnē pēc sirds patikas..
18. Labu apetīti!
Uz augšu