Gardā jogurta torte ar augļiem

3 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 2 olas
  • 80 g cukura
  • 2 ēd. k. silta ūdens
  • 100 g miltu
  • 100 g maltu lazdu riekstu
  • Pildījumam:
  • 9 plāksnītes balta želatīna
  • 1 glāze konservētu ķiršu (svars pēc notecināšanas 340 g)
  • 1 kārba konservētu persiku (svars pēc notecināšanas 340 g)
  • 600 g jogurta
  • 100 g medus
  • 2 ēd. k. citrona sulas
  • 1 /2 citrona rīvētas miziņas
  • 200 g saldā krējuma

Pagatavošana

50 min.
  1. Tortes cepamo formu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādu temperatūrai.
  3. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
  4. Baltumus kopā ar 20 g cukuru sakuļ stingrās putās.
  5. Dzeltenumus puto kopā ar atlikušo cukuru un ūdeni, līdz izveidojās gaišs krēms.
  6. Iemaisa riekstus miltos.
  7. Sakultos baltumus iecilā miltos un iegūto masu pievieno krēmam.
  8. Liek masu formā un cep 15 minūtes cepeškrāsnī 160 grādos.
  9. Iemērc želantīnu (kā izšķīdināt želantīnu: 9 želantīna plāksnītes apmēram uz 15 minūtēm iemērciet 1/2 litrā aukstā ūdens. Pēc tam lieko ūdeni notecina un želantīnu izšķīdina ar 2-3 ēd. k. karsta ūdens).
  10. Augļiem ļauj notecināties, sulu savāc.
  11. Samaisa jogurtu ar 80 g medus, citronu sulu un citrona miziņu.
  12. Želantīnu iejauc jogurtā.
  13. Putukrējumu sakuļ stingrās putās un iecilā jogurtā.
  14. 50 ml persiku sulas sajauc ar atlikušo medu, uzsilda.
  15. Pamazām samitrina tortes pamatni. Pēc tam to apziež ar 1/2 jogurta krēma, tortes centrā izkārto ķiršus, bet ārmalā sarindo persiku šķēlītes.
  16. Pārklāj ar atlikušo krēmu un novieto uz 3 stundām vēsumā....
  17. Garnē pēc sirds patikas..
  18. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize