Sākums > Receptes > Brokastis

Grauzdēti maizes radziņi ar sieru un tunci

2012. gada 15. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
35 min
1. Tunci notecina un ar dakšiņu saspaida. Sīpolu sagriež ripiņās. Tunci un sīpolu samaisa kopā ar kaperiem, pieber sāli un piparus.
2. Sēnes notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Apslacina ar citronu sulu.
3. Pētersīļus nomazgā, nopurina lieko ūdeni, lapiņas smalki sakapā.
4. Ķiploka daiviņu smalki sakapā. Tomātus nomazgā un sagriež kubiciņos. Samaisa sēnes, pētersīļus, ķiplokus un tomātus. Garšai pieliek sāli un piparus.
5. Gorgonzolas vai Mocarella sieru sagriež kubiņos.
6. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220 grādiem. Sagatavotās sēnes sadala uz 4 maizes šķēlēm, pa virsu uzliek kubiņos sagrieztu sieru. Pārējām 4 maizēm uzliek sagatavoto tunci un katru maizes gabaliņu pārklāj ar 1 šķēli siera.
7. Grauzdiņu maizes šķēles liek cepeškrāsnī un cep 200 grādos apmēram 12 minūtes līdz tās nedaudz apbrūnē.
8. Izņem no krāsns un katru šķēli pa diagonāli sagriež 2 daļās. Pasniedz karstas.
9. Labu apetīti!
Uz augšu