Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Formas maize ar āboliem un riekstiem

2012. gada 15. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
90 min
1. Ābolus nomizo, sagriež četrās daļās, izņem sēklotnes.
2. Ābolu ceturtdaļas sarīvē uz sakņu rīves. Tūlīt apslaka ar citronu sulu, lai āboli nemainītu krāsu un nepaliktu brūni.
3. Ieziež ar taukvielām maizes formu.
4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
5. Sviestu, sīrupu un sāli sakuļ gaisīgā masā. Citu pēc citas iemaisa olas.
6. Samaisa miltus, cepamo pulveri un riekstus kopā ar sarīvētiem āboliem, to visu pievieno sakultajam sviestam. Ar putojamo slotiņu vai rokas mikseri maisa tik ilgi, līdz visas sastāvdaļas ir labi sasaistījušās. Maisīšanas laikā pa daļām pakāpeniski pielej pienu.
7. Mīklu ieliek formā un virsu nolīdzina.
8. Ābolu un riekstu maizi 60-70 minūtes cep karstā cepeškrāsnī apakšējā pozīcijā 160 grādos.
9. Gatavo maizi izņem no krāsns un ļauj tai 10 minūtes pastāvēt mierā, pēc tam izgāž no formas un ļauj atdzist pilnībā.
10. Kad pilnībā atdzisusi, maizi sagriež gabaliņos.
11. Labu apetīti!
Uz augšu