Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Bavārijas knēdeļu sacepums

2012. gada 14. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
70 min
1. Kartupeļus nomazgā un nelielā ūdens daudzumā vāra apmēram 30 minūtes.
2. Lociņus nomazgā un smalki sagriež.
3. Virziņkāpostu notīra, sadala četrās daļās, izgriž kacenu un sagriež plānās strēmelītēs. Nomazgā un notecina.
4. Sīpolu smalki sakapā. Pannā sakarsē sviestu, apcep tajā sīpolus.
5. Pievieno virziņkāpostus un 250 ml ūdens, vāra 10 -15 minūtes, pieber sāli un piparus.
6. Kartupeļus nokāš, nomizo, izspiež caur kartupeļu spiedi un atdzesē.
7. Piemaisa klāt 120 g miltu, 2 olas un zaļos lociņus, pievieno sāli, piparus un muskatriekstu. Masai jabūt labi veidojamai, ja nepieciešams, pieliek vēl klāt miltus.
8. No knēdeļu masas izveido veltni, sagriež to 12 gabaliņos. No tiem veido knēdeļus. Knēdeļus liek lielā daudzumā verdošā sālsūdenī un ļauj tiem apmēram 15 minūtes vārīties. Pēc tam ar putu karoti izņem no šķidruma un labi notecina.
9. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
10. Ietauko veidni. Liek tajā virziņkāpostus. Uz tiem citu citam līdzās uzliek knēdēļus.
11. Samaisa krējumu, 2 olas, 50 g siera, pievieno muskatriekstu un piparus, pārlej pāri knēdeļiem.
12. Atlikušo sieru pārkaisa pāri, 25 minūtes cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā.

Labu apetīti!
Uz augšu