Ar tomātiem cepti brokoļi

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 500 g tomātu
  • 700 g brokoļu
  • 40 g sviesta
  • 40 g miltu
  • 0.5 l piena
  • 50 g rīvēta Parmezāna siera
  • 1 ēd. k. citronu sulas
  • Sāls
  • Pipari
  • Rīvēts muskatrieksts

Pagatavošana

60 min.
  1. Tomātus pārlej ar verdošu ūdeni, mazliet tajā patur, pārliek aukstā ūdenī, novelk miziņu un sagriež astotdaļās.
  2. Brokoļus nomazgā, nogriež rozetītes, kātus nomizo un sagriež 1 cm garos gabalos. Rozetīties un kātus blanšē.
  3. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
  4. Ieziež ar taukvielām karstumizturīgu sacepuma veidni. Liek tajā tomātus un brokoļus, samaisa.
  5. Lai pagatavotu mērci, nelielā kaltā izkausē sviestu, miltus apcep tajā zeltaini dzeltenus.
  6. Patstāvīgi maisot, lēni pa daļām pielej pienu. Mērcei ļauj apmēram 5 minūtes lēni vārīties, līdz tā sabiezē.
  7. Mērcē iemaisa parmezāna sieru. Pēc garšas pievieno citronu sulu, sāli, piparus un muskatriekstu.
  8. Mērci pārlej dāzeņiem, sacepumu cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 30 minūtes, līdz tā virskārta kļuvusi skaisti brūna.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

ieva 2013. gada 2. septembris 20:45
garšīgi uztaisīšu ēdīšu

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni