Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Dārzeņu sacepums ar makaroniem

2012. gada 14. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
80 min
1. Makaronus novāra gandrīz gatavus pietiekami lielā daudzumā ūdens, kam pievienots sāls, saskaņā ar norādījumiem uz iesaiņojuma.
2. Pēc tam izlej sietā, labi notecina.
3. Sīpolus sagriež sīkos gabaliņos. Pannā sakarsē eļļu, sautē tajā sīpolus.
4. Pievieno malto gaļu un cep, līdz tā ir labi apcepta un brūna.
5. Klāt piespiež ķiploku.
6. Noplūc oregano lapiņas, pievieno maltajai gaļai. Pievieno sāli, piparus.
7. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem temperatūras.
8. Papriku sagriež nelielos gabaliņos.
9. Kukurūzu izlej sietā un notecina.
10. Bļodā sajauc kukurūzu, papriku, makaronus, sacepto gaļu, olas un pusi no sarīvētā siera.
11. Ieziež ar taukvielām karstumizturīgu sacepumu veidni. Liek tajā sagatavotos dārzeņus un makaronus.
12. Ar dakšiņu saspiež tomātus un pārlej pāri.
13. Visu pārkaisa ar atlikušo sieru un cep karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes.

Labu apetīti!
Uz augšu