Ogu ķīselis

2012. gada 14. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
25 min
1. Ogas pārlasa.
2. Ķiršus nomazgā un izņem kauliņus. Ogas un ķiršus samaisa kopā ar cukuru un atstāj 15 minūtes atsuloties.
3. Katlā sajauc vīnu un ķiršu sulu.
4. Ogas un ķiršus izber sietā, sulu ielej atsevišķā traukā un pielej katlā pie pārējā šķidruma. Pāris ēdamkarotes šķidruma nosmeļ nost un noliek pagaidām maliņā.
5. Sulu katlā uzkarsē līdz sāk vārīties.
6. Pārējā sulā, kas sajaukta kopā ar vīnu, iemaisa pārtikas cieti.
7. Vienmērīgi ielej to vārošajā šķidrumā un vienu reizi uzvāra.
8. Pēc tam iemaisa ogas un ķiršus, ļauj, lai viss vēlreiz "uzmet burbuli".
9. Saldo ēdienu iepilda deserta trauciņos un atstājiet, lai viss mazliet atdziest.
10. Pēc tam apmēram uz 1-2 stundām ieliek ledusskapī.
11. Pasniedz ar pienu, saldo krējumu vai vienkārši pārkaisa pūdercukuru.
12. Labu apetīti!
Uz augšu