Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas fileja estragona un sinepju mērcē

2012. gada 14. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Vistas filejas noskalo un nosusina.
2. Pannā sakarsē eļļu un sviestu. Krietni no visām pusēm apcep tajā gaļu. Pēc tam no abām pusēm apkaisa ar sāli un pipariem. Gatavo gaļu no pannas noņem un uzliek uz šķīvja.
3. Šalotes smalki sakapā, atlikušajās taukvielās cep, līdz sīpoli ir palikuši caurspīdīgi.
4. Pielej buljonu un krējumu, uzvāra.
5. Ar nelielu putojamo slotiņu piemaisa klāt sinepes. Mērci uz nelielas uguns vāra 5 minūtes. Pieliek sāli un piparus.
6. Pa to laiku noskalo estragonu, lapiņas no zariņiem noplūc un smalki sakapā, iemaisa mērcē.
7. Mērcei pēc garšas pievieno sāli, piparus un citronu sulu.
8. Pēc tam ieliek tajā vistas filejas un uz mazas uguns traukā ar vāku ļauj apmēram 20 minūtes pasutināties.
Pasniedz ar rīsiem un mērci.

Labu apetīti!
Uz augšu