Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Maltās gaļas un paprikas kārtojums

2012. gada 12. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Sīpolus nomizo un sagriež smalkos gabaliņos.
2. Tomātus applaucē, nomizo, sagriež četrās daļās, izņem sēkliņas un kātiņa pamatni.
3. Paprikas pākstis sagriež četrās daļās, atbrīvo no sēkliņām un šķērssieniņām, nomazgā, nosusina un sagriež strēmelītēs.
4. Pannā sakarsē 2 ēd. k. eļļas un apcep tajā pusi sīpolu kubiņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
5. Pievieno papriku, mazliet apcep un pēc tam uzlej buljonu.
6. Atstāj uz 5 minūtēm vārīties.
7. Pievieno tomātus, sāli, piparus un oregano, sutina vēl 15 minūtes.
8. Notīra ķiploku, nomazgā un smalki sagriež pētersīļus.
9. Uzkarsē 1 ēd. k. eļļas un tajā apcep atlikušos sīpolus, pievieno izspiestu ķiploku un apcep. Ļauj, lai atdziest.
10. Malto gaļu sajauc ar sīpoliem un ķiploku maisījumu, pusi pētersīļu, olām un rīvmaizi, pēc garšas pievieno sāli, piparus un paprikas pulveri.
11. No gaļas masas veido bumbiņas un 10 minūtes cep viscaur brūnas 3 ēdamkarotēs eļļas.
12. Atlikušos pātersīļus pārkaisa pāri dārzeņiem un kārto uz rīsiem kopā ar gaļas bumbiņām...
13. Labu apetīti!
Uz augšu