Vistas gaļa citronu mērcē

5 1

Sastāvdaļas

  • 750 g vistas krūtiņas filejas
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 naža gals kajēnas piparu
  • 1 citrons
  • 5 pavasara sīpoli
  • 3 ēd. k. saulespuķu eļļas (es izmantoju olīveļļu)
  • 250 ml vistas buljona
  • 2 tējk. pārtikas cietes

Pagatavošana

30 min.
  1. Vistas krūtiņas filejas nomazgā aukstā ūdenī, nosusina un sagriež nelielos gabaliņos.
  2. Uzkaisa mazliet sāls, piparus un kajēnas piparus un liek uz šķīvja.
  3. Citronu nomazgā karstā ūdenī, nosusina un uz smalkās rīves norīvē miziņu.
  4. Gaļas gabaliņus no visām pusēm apkaisa ar pusi no rīvētās citrona miziņas. Uz 15 minūtēm ieliek aukstumā.
  5. Izspiež citrona sulu.
  6. Notīra pavasara sīpolus un sagriež plānās ripiņās.
  7. Pannā sakarsē eļļu un no visām pusēm krietni apcep tajā gaļu.
  8. Piemaisa klāt pavasara sīpolus un visu kopā turpina mazliet cept.
  9. Citronu sulu samaisa kopā ar vistas buljonu. Izšķīdina tajā pārtikas cieti. Maisījumu ielej pannā, uzvāra un 10 minūtes uz mazas uguns lēni vāra.
  10. Mērcei pēc garšas pievieno sāli, piparus un kajēna piparus.
    Ragū pasniedz ar rīsiem un pārkaisa ar lociņiem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni