Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Super garšīgs makaronu un gaļas sacepums

2012. gada 11. novembris
Foto: Kārlis Streips
Pagatavošana
60 min
1. Uzvāri makaronus līdz tie ir gatavi. Nosusini.
2. Pannā uzkarsē mazliet eļļas, uz vidēji karstas liesmas cep malto gaļu, sīpolus un ķiplokus, bieži maisot, līdz gaļa ir smuki brūna. Ja vajag notecināt taukus no gaļas, dari tā. Pievieno masai tomātus, garšvielas un cukuru, labi samaisi, ļauj 10-15 minūtes sautēties, pa brīdim maisot.
3. Bļodā samaisi kopā Filadelfijas sieru, rīvēto sieru, skābo krējumu un lociņus.
4. Kad makaroni ir nosusināti un mazliet atdzisuši, kārtīgi ietauko pannu ar paceltām malām. Sakārto makaronus uz pannas.
5. Pārzied Filadelfijas siera un krējuma sajaukumu. Tad pārklāj sajaukumu ar gaļu. Uzber vēl 50 g rīvētā siera.
6. Apklāj pannu ar foliju vai plēvi un ļauj tai dzist ledusskapī vismaz divas stundas, var arī to atstāt visu nakti. Ja divas stundas, tad ļauj pēc tam 15 minūtes, bet, ja visu nakti, tad veselu stundu sasilt istabas temperatūrā.
7. Cep 180 grādu plītī 30-40 minūtes līdz siers burbuļo.
8. Pirms pasniegt galdā, ļauj 15 min atdzist.
9. Pasniedz ar zaļiem salātiem ar itāļu vinegretu un ķiploku maizi (bagete, kas ieziesta ar sviestu, kas sajaukts ar kapātiem ķiplokiem, ievīstīta folijā un cepta plītī kopā ar sacepumu).
10. Lai garšo!
Uz augšu