Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Rīsu - burkānu gardums

2012. gada 10. novembris
Foto: Māra Ziemele
Pagatavošana
90 min
1. Sarīvē uz smalkās rīves burkānus, sagriež sīpolus un kopā liek uz pannas, pievieno nedaudz eļļas.
Foto: Māra Ziemele
2. Novāra rīsus.
Foto: Māra Ziemele
3. Kad burkāni ar sīpoliem ir nedaudz apcepušies (burkānu krāsa nav tik stipri izteikta oraža, bet dzeltenīgāka), pievieno ūdeni, gandrīz līdz pannas augšai.
Foto: Māra Ziemele
4. Pievieno ari garšvielas, manā gadījumā izvēlējos šīs trīs, bet katrs pats izvēlas, kuras vairāk tīk garšas kārpiņām.
Foto: Māra Ziemele
5. Tātad, aptuveni pēc 40 min., kad burkāni jau gandrīz ir gatavi, pievieno iepriekš vārītos rīsus, samaisa un pievieno pus glāzi ūdens, bet ja tas vēl ir pietiekami (lai nepiedegtu) tad nevajag un pasautē vēl kādas 5 - 8 min. un liek šķīvī.
Foto: Māra Ziemele
6. Labu apetīti!
Uz augšu