Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kāpostu sacepums ar šķiņķi (speķi)

2012. gada 10. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
70 min
1. Kāpsostgalviņu sadala četrās daļas un izgriež kacenu.
2. Ceturdaļas šķērsām sagriež tievās strēmelītēs.
3. Katlā uzvāra bagātīgi daudz sālsūdens, 3 minūtes blanšē tajā kāpostu strēmelītes, pēc tam ieliek sietā un notecina.
4. Kūpinatājam speķim vai šķinķim nogriež ādu, un sagriež nelielos kubiņos.
5. Speķa kubiņus pannā ar pārklājumu uz vidēji lielas uguns cep caurspīdīgus.
6. Pa to laiku nomizo sīpolu un smalki sakapā. Sīpolus pievieno speķim un sacep caurspīdīgus.
7. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai. Ietauko veidni.
8. Kāpostus labi nospiež un pievieno saceptajam speķim un sīpoliem, pēc tam pieliek klāt pusi no siera. Sagatavoto masu liek ietaukotajā veidnē.
9. Sakuļ olas kopā ar pienu, iemaisa atlikušo sieru.
10. Maisījumu pārlej veidnē pāri sacepumam un iecilā.
11. Sacepumu liek sakarsētajā cepeškrāsnī un cep 25 minūtes 180 grādos.
12. Pasniedz ar kartupeļu biezputru un sabrūninātu sviestu.
13. Labu apetīti!
Uz augšu