Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pikants dārzeņu sacepums ar makaroniem

2012. gada 10. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Vārošā sālsūdenī novāra makaronus gandrīz gatavus, kā norādīts uz iepakojuma. 5 minūtes pirms vārīšanas beigām pievieno saldētos dārzeņus, uzvāra un visu kopā izlej sietā.
2. Pavasara sīpolus sagriež plānos gredzenos, izmantojot arī maigos, zaļos lociņus.
3. Ķiploku smalki sakapā.
4. Izkausē sviestu. Maisot, sviestā miltus apcep zeltainus.
5. Patstāvīgi maisot, pa daļām pakāpeniski pielej pienu. Ļauj mērcei lēni vārīties 5 minūtes, līdz tā ir sabiezējusi.
6. Mērcei piemaisa Parmezāna sieru, ķimenes, sāli un piparus.
7. Ieziež ar taukvielām sacepumu veidni.
8. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai.
9. Makaronus un dārzeņus kopā ar mērci liek veidnē.
10. Sacepumu cep 30 minūtes karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, līdz tā virspuse ir nedaudz apbrūnējusi.

Labu apetīti!
Uz augšu