Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tomātu sacepums ar cukīni

2012. gada 9. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Veģetārais sacepums, klāt pasniedz maizi vai kartupeļus.
Pagatavošana
75 min
1. Tomātus pārlej ar verdošu īdeni, pēc tam strauji atdzesēj aukstā ūdenī, novelk miziņu, tomātus sagriež kubiņos, izgriež kātiņu vietas un izņem daļu sēklu.
2. Ķiploku nomizo un izspiež caur ķiplok spiedi.
3. Baziliku nomazgā un nopurina lieko ūdeni. Lapiņas sagriež strēmelītēs.
4. Mozzarella sieru sagriež kubiņos un ieliek bļodā. Sajauc kopā ar tomātiem, ķiplokiem, baziliku un timiānu. Garšai pievieno sāli un piparus.
5. Ieziež ar taukvielām sacepumu veidni.
6. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai.
7. Sagatavotos tomātus kopā ar sieru liek veidnē.
8. Cukīni notīra, nomazgā un gareniski sagriež plānās šķēlēs.
9. Cukīni šķēles apslaka ar citrona sulu, uzkaisa mazliet sāli un piparus un pārliek pāri tomātiem.
10. Samaisa rīvmaizi kopā ar rīvēto sieru, uzkaisa uz cukīni šķēlēm.
11. Sacepumu cep 40 minūtes cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, līdz siers sacepuma virskārtā ir kļuvis skaisti brūns.

Labu apetīti!
Uz augšu