Saldējuma deserts "eksotika"

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kārba nesaldinātu ananasu gredzenu (neto svars ap. 400 g)
  • 1 ēd. k. kļavu sīrupa vai medus
  • 1 ēd. k. citronu sulas
  • 1 ēd. k. baltā ruma
  • 100 g saldā krējuma
  • 1 /2 paciņa vaniļas cukura
  • 2 ēd. k. kokosa skaidiņu
  • 1 ēd. k. sviesta vai margarīna
  • 2 - 3 ēd. k. kraukšķīgā musli (gatavs produkts)
  • 150 g vaniļas saldējuma
  • 150 g zemeņu saldējuma

Pagatavošana

20 min.
  1. Ananasu gredzenus notecina, sulu atstāj, jo tā būs vēl vajadzīga.
  2. Mikserī sakuļ biezenī ananasu gredzenus kopā ar kļavu sīrupu vai medu, citronu sulu un rumu. Pievieno tik daudz no ananasu sulas, lai iegūtais maisījums būtu pietiekami biezs, bet to viegli varētu liet.
  3. Saldo krējumu ar vaniļas cukuru sakuļ stingrās putās.
  4. Iecilā kokosa skaidiņas.
  5. Nelielā pannā izkausē sviestu. Maisot apcep tajā kraukšķīgo musli, lai tas izkarsētos un paliktu vēl kraukšķīgāks. Apcepto musli atdzesē.
  6. Saldējumu dekoratīvi izkārto deserta trauciņos.
  7. Vienā pusē liek zemeņu saldējumu, otrā pusē lieck vaniļas.
  8. Pāri pārlej ananasu mērci.
  9. Pārkaisa ar kraukšķīgo musli un rotā ar putukrējumu, tūlīt pasniedz galdā.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

elizabete 2016. gada 6. jūlijs 17:41
ļoti laba recepte pati izmeiģināju mmmmmmm!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti