Lauku maize ar zaļumiem

2005. gada 12. aprīlis
Foto: Marina Kanonoviča
Pagatavošana
1 min
1. Raugu izšķīdina ūdenī. No miltiem, sāls, kefīra un izšķīdināta rauga veido mīklu un atstāj rūgt to 60 minūtes, līdz mīklas apjoms ir divkāršojies. Zaļumus smalki sagriež. Mīklu nedaudz pārmīca un pievieno eļļu ar zaļumiem, vēl 10 min. raudzē. Tad mīklu pārdala uz pusēm, izveido divus apaļus kukuļus. Tos liek uz pannas un vēl 20–30 min. raudzē. Maizi pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar ķimenēm. Cep 200–210 °C temperatūrā 30–40 minūtes. Maizi apgriež otrādi un paklaudzina pa apakšu: ja skaņa dobja - maize gatava.
Uz augšu