Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepti rīsi dārzeņu-kukurūzas mērcē

2012. gada 9. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Pavasara sīpolus slīpi sagriež plānās ripiņās.
2. Lielā pannā, vēlams, lai būtu augstas malas, sakarsē eļļu.
3. Sautē tajā pusi no pavasara sīpoliem.
4. Pieliek klāt rīsus, apmaisa tos eļļā, līdz visi rīsu graudi ir kārtīgi samaisīti ar eļļu.
5. Pievieno Ķīnas garšvielas, sāli un piparus.
6. Pielej dārzeņu buljonu, uzliek pannai vāku un rīsus uz lēnas uguns vāra apmēram 20 minūtes.
7. Cukurzirņu pākstis blanšē vārošā sālsūdenī 2 minūtes, strauji noskalo ar aukstu ūdeni un labi notecina.
8. Kukurūzas vālītes izņem no kārbas un notecina.
9. Ananasam nogriež zaļo lapu pušķi, augli nomizo tā, lai tam nepaliktu arī "acis". Pēc tam sagriež cieto vidusdaļu.
10. Ananasa mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos.
11. Ananasa gabaliņus, kukurūzas vālītes un cukurzirņus piemaisa klāt pie rīsiem. Ja tas ir nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
12. Pasniedzot pārkaisa ar pavasara sīpoliņiem un lokiem.

Labu apetīti!
Uz augšu