Pašceptas garšaugu maizītes

3 1
Kolekcijas: Veģetārās
Sevišķi garšīgas šīs maizītes ir siltas kuras pasniegtas pie zupām.

Sastāvdaļas

  • 250 g kviešu pilngraudu miltu
  • 250 g kviešu miltu
  • Sāls
  • 350 g paniņu
  • 2 tējk. kaltētas Provansas garšvielas
  • 42 g svaiga rauga

Pagatavošana

95 min.
  1. Bļodā samaisa kopā abus miltus ar krietnu šķipsniņu sāls, vidū iespiediet bedrīti.
  2. Katlā uzsilda paniņas, saberž garšaugus un pieliek klāt.
  3. Raugu sadrupina un sajauc ar daļu remdeno paniņu.
  4. Iemaisīto raugu ielej miltos izveidotajā bedrītē, mazliet pārkaisa ar miltiem, pārsedz un siltā vietā apmēram 15 minūtes atstāj rūgt.
  5. Pēc tam pielej klāt atlikušās paniņas un visu samīca, līdz izveidojās gluda, valkana mīkla. No mīklas izveido bumbu, no jauna ieliek to bļodā, pārsedz un 1 stundu siltā vietā vai arī visu nakti atstāj ledusskapī, lai rūgst.
  6. Uzrūgušo mīklu vēlreiz izmīca, sadala 14 daļās un saritina no mīklas 14 apaļas maizītes.
  7. Ieziež plāti ar taukvielām un apkaisa ar miltiem.
  8. Liek uz plāts maizītes, pārsedz un ļauj vēl 15 minūtes rūgt, maizītes apsmērē ar remdenu ūdeni un apmēram 20 minūtes cep karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, līdz tās ir skaisti apbrūnējušas. Atdzesē.

    Labu apetīti!
    Liek uz plāts maizītes, pārsedz un ļauj vēl 15 minūtes rūgt,...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize