Tomātu un vistas gaļas salāti

5 1

Sastāvdaļas

  • 400 g tomātu
  • 4 vistas filejas (125 g katra)
  • 50 g rīvēta Gouda siera
  • 150 g skābā krējuma
  • 1 neliela ledus salātu galviņa
  • 1 zaļā paprika
  • 1 sīpols
  • 1 saišķītis koriandra zaļumi vai pētersīļi
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • 5 ēd. k. eļļas
  • 1 citrona sula
  • 1 naža gals čili piparu pulvera
  • 1 tējk. sinepju
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Sakarsē 2 ēd. k. eļļas. Apcep tajā vistas filejas, uzkaisa sāli, piparus, uzliek vāku un uz lēnas uguns sutina apmēram 10 minūtes. Pēc tam ļauj, lai atdziest.
  2. Pa to laiku notīra ledus salātus un sagriež strēmelēs. Nomazgā un atstāj sietā, lai notek.
  3. Tomātus nomazgā, izgriež kātiņa vietas un sagriež kubiņos.
  4. Paprikas pākstij iztīra sēklotni, nomazgā un arī sagriež kubiņos. Papriku, 200 g tomātu un ledus salātus saliek bļodā.
  5. Sīpolu nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs.
  6. Koriandru vai pētersīļus nomazgā un smalki sakapā. Sīpolus un koriandru vai pētersīļus pievieno salātiem.
  7. Vistas gaļu sagriež vidēja lieluma sloksnītēs un iecilā salātos.
  8. Sajauc citrona sulu, atlikušo eļļu un sinepes. Nomizo ķiploku un piespiež klāt.
  9. Garšai pievieno arī sāli, piparus un čili piparu pulveri, un piemaisa salātiem.
  10. Salātus izkārto uz šķīvjiem, katram vidū liek karotīti skāba krējuma, pārliek ar atlikušajiem tomātiem un pārkaisa ar sarīvētu sieru..

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti