Sākums > Receptes > Salāti

Tomātu un vistas gaļas salāti

2012. gada 8. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
30 min
1. Sakarsē 2 ēd. k. eļļas. Apcep tajā vistas filejas, uzkaisa sāli, piparus, uzliek vāku un uz lēnas uguns sutina apmēram 10 minūtes. Pēc tam ļauj, lai atdziest.
2. Pa to laiku notīra ledus salātus un sagriež strēmelēs. Nomazgā un atstāj sietā, lai notek.
3. Tomātus nomazgā, izgriež kātiņa vietas un sagriež kubiņos.
4. Paprikas pākstij iztīra sēklotni, nomazgā un arī sagriež kubiņos. Papriku, 200 g tomātu un ledus salātus saliek bļodā.
5. Sīpolu nomizo, pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs.
6. Koriandru vai pētersīļus nomazgā un smalki sakapā. Sīpolus un koriandru vai pētersīļus pievieno salātiem.
7. Vistas gaļu sagriež vidēja lieluma sloksnītēs un iecilā salātos.
8. Sajauc citrona sulu, atlikušo eļļu un sinepes. Nomizo ķiploku un piespiež klāt.
9. Garšai pievieno arī sāli, piparus un čili piparu pulveri, un piemaisa salātiem.
10. Salātus izkārto uz šķīvjiem, katram vidū liek karotīti skāba krējuma, pārliek ar atlikušajiem tomātiem un pārkaisa ar sarīvētu sieru..

Labu apetīti!
Uz augšu