Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krāsainie pavasara rīsi

2012. gada 8. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Ūdeni ar sāli uzkarsē, līdz tas vārās, ieber rīsus, uzliek katlam vāku un vāra apmēram 20 minūtes, kamēr rīsi ir mīksti, vai skatītās uz iepakojuma instrukciju.
2. Pa to laiku noņem pavasara sīpola savītušos lociņus, sīpolu nomazgā un kopā ar zaļajiem lociņiem sīki sagriež.
3. Ķiploku notīra un smalki sagriež.
4. Nomazgā cukurzirņu pākstis un cukīni, nogriež kātiņa un zieda aizmetņus. Cukīni sagriež salmiņos.
5. Tomātus applaucē, nomizo un sagriež gabaliņos, izņem serdes.
6. Pannā uzkarsē eļļu. Apmēram 3 minūtes uz vidēji stipras uguns, patstāvīgi maisot, apcep tajā pavasara sīpolus, ķiplokus, cukurzirņu pākstis un cukīnī.
7. Pievieno tomātus, iemaisa krējumu, uzliek vāku un uz nelielas uguns turpina sautēt vēl 3 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
8. Piemaisa notecinātos rīsus, pēc garšas pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
Ēdienu pasniedz, pārkaisa ar pētersīļiem.

Labu apetīti!
Uz augšu