Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sacepums pannā

2012. gada 7. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Kartupeļus nomazgā, ar visu mizu liek katlā, kurā ieliets ūdens, kas tikai mazliet pārsedz kartupeļus. Katlam uzliek vāku un vāra apmēram 25 minūtes.
2. Pa to laiku šķiņķim nogriež tauku maliņu un šķiņķi sagriež nelielos kubiņos. Pavasara sīpolus notīra, rūpīgi nomazgā un sagriež plānās ripiņās, bet zaļos lociņus smalki sagriež. Ķiploku daiviņu nomizo un sīki sakapā.
3. Kartupeļus nokāš un notvaicē mitrumu, pēc tam nomizo. Nedaudz atdzesē un sarīvē uz rupjās sakņu rīves.
4. Bļodā samaisa kopā kartupeļus, šķiņķi, pavasara sīpolus un ķiplokus, pieber sāli un piparus, pēc tam piemaisa klāt olas.
5. Palielā pannā sakarsē eļļu. Liek tajā sagatavotos kartupeļus un masu vienmērīgi izlīdzina. Uz mazas līdz vidēji lielas uguns cep 10 minūtes. Pēc tam apgriež uz otru pusi.
6. Uz otru pusi vislabāk var apgriezt šādi: Vienu šķīvi apziež ar eļļu. Kartupeļu sacepumu pārslidina uz citu šķīvi, uz tā uzliek šķīvi, kas ieziesta ar eļļu. Šķīvi tur aiz malām un apgriež otrādi. Augšējo šķīvi noņem, kartupeļu sacepumu uzslidina uz pannas un cep vēl apmēram 10 minūtes.
7. Gatavo sacepumu pārslidina uz liela šķīvja un dekorē ar lociņiem.

Lai labi garšo!
Uz augšu