Vidusjūras kartupeļu biezenis

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg miltainu kartupeļu
  • 1 liels sīpols
  • 150 g caurauguša speķa
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 2 tējk. kaltēta timiāna
  • 250 ml piena
  • 2 ēd. k. sviesta
  • Sāls
  • Pipari
  • Rīvēts muskatrieksts

Pagatavošana

40 min.
  1. Kartupeļus nomazgā, nomizo un, atkarībā no tā lieluma, sagriež uz pusēm vai četrās daļās. Pēc tam liek katlā, pieliek sāli un apmēram 25 - 30 minūtes, tik tikko pārklātus ar ūdeni, vāra, kamēr kartupeļi mīksti.
  2. Pa to laiku nomizo sīpolu un sagriež kubiciņos. Speķi sagriež stienīšos vai kubiciņos.
  3. Pannā sakarsē olīveļļu un apce speķi kopā ar sīpoliem. Ķiplokus nomizo un piespiež klāt. Pievieno timiānu.
  4. Uzkarsē pienu.
  5. Kartupeļus nokāš un vēl karstus izspiež caur kartupeļu spiedni vai sastampā.
  6. Lēnam iemaisa pienu ar sviestu, kuļ, līdz izveidojas biezenis. Garšai pēc izjūtas pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
  7. Pašās beigās kartupeļu biezenim pieliek klāt apceptos sīpolus ar speķi un pasniedz galdā!

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni