Sākums > Receptes > Konservējumi

Ķirbju, ābolu, paprikas un ingvera ievārījums

2012. gada 23. oktobris
Foto: Anna Bērziņa
Pagatavošana
180 min
1. Ābolus nomizo, tiem izņem serdi un tos smalki sagriež (jo smalkākos gabaliņos būs sagriezts, jo ātrāk izvārīsies).
2. Ķirbi nomizo, tam izņem sēklas un to sagriež plānos gabaliņos.
3. Paprikai izņem sēklas un to smalki sagriež.
4. Ingveru sarīvē uz smakās rīves.
5. Visu liek katliņā, uzber cukuru un izmaisa. Liek ledusskapī uz aptuveni 2 stundām, līdz sasulojas.
6. Pēc tam liek vārīties uz nelielas uguns. Vāra, līdz viss sāk šķīst, tad sablendē un izlaiž caur sietiņu.
7. Pievieno 7 krustnagliņas, 5 smaržīgos piparus, vaniļas cukuru un pavāra vēl kādas 7 minūtes.
8. Ievārījumu pilda burkās.
9. Ievārījumam nav ne mazākās ķirbja garšas, ir ļoti skaista krāsa un tas tiešām labi garšo!
10. Labu apetīti!
Uz augšu