Ķirbju, ābolu, paprikas un ingvera ievārījums

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg Āboli
  • 500 g Ķirbis
  • 1 Sarkanā paprika
  • 1 kg Cukurs
  • 2 tējkarotes rīvēts svaigs ingvers
  • 2 tējkarotes vaniļas cukurs
  • 5 smaržīgie pipari
  • 7 krustnagliņas

Pagatavošana

180 min.
  1. Ābolus nomizo, tiem izņem serdi un tos smalki sagriež (jo smalkākos gabaliņos būs sagriezts, jo ātrāk izvārīsies).
  2. Ķirbi nomizo, tam izņem sēklas un to sagriež plānos gabaliņos.
  3. Paprikai izņem sēklas un to smalki sagriež.
  4. Ingveru sarīvē uz smakās rīves.
  5. Visu liek katliņā, uzber cukuru un izmaisa. Liek ledusskapī uz aptuveni 2 stundām, līdz sasulojas.
  6. Pēc tam liek vārīties uz nelielas uguns. Vāra, līdz viss sāk šķīst, tad sablendē un izlaiž caur sietiņu.
  7. Pievieno 7 krustnagliņas, 5 smaržīgos piparus, vaniļas cukuru un pavāra vēl kādas 7 minūtes.
  8. Ievārījumu pilda burkās.
  9. Ievārījumam nav ne mazākās ķirbja garšas, ir ļoti skaista krāsa un tas tiešām labi garšo!
  10. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi