Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gaisīgs kartupeļu biezeņa, gaļas sacepums

2012. gada 18. oktobris
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
Pagatavošana
80 min
1. B: Vieglā sālsūdenī uz lēnas uguns vāra burkānus, zirnīšus, puravus pāris minūtes, līdz viss gandrīz gatavs;
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
2. Nokāš, un atstāj maliņā.
3. A: Kartupeļus sālsūdenī vāra līdz pilnīgai gatavībai, gandrīz uz izjukšanas robežas.
4. Nokāš ūdeni, pievieno sviesta piku, un pielej pienu, visu saspaida, uzkuļ līdz viendabīgai, pufīgai masai, pēc nepieciešamības pievieno pienu un sāli.
5. C: Pannā izkausē sviesta piku, pielej eļļu un liek cepties šampinjonus, apkaisa ar sāli pipariem. Cep uz vidējas uguns, līdz šampinjoni zeltaini. Vāku virsū, un uz mazas uguns ļauj lai šampinjoni izdala šķidrumu. Vāku nost un tad lai šķidrums izgaro (tas veidos intensīvāku sēņu garšu). Pievieno sakapātas dilles, pētersīļus, apmaisa, un noliek malā.
6. Uz pāris ēd. k. eļļas apcep sīpolus un ķiplokus. Cep līdz zeltainai krāsai, pievieno šampinjoniem.
7. Gaļu liek cepties, un cepšanās laikā pievieno, sāli, piparus. Cep uz vidēji-mazas uguns, tā lai gaļa izdalītu lieko šķidrumu, un apceptos.
8. Pievieno visas pirms tam apceptās sastāvdaļas, un uz lēnas uguns maisot cep 3-4min.
9. Sajauc visas "E+100 ml piena" sastāvdaļas, un pievieno gaļas masai, sagaida līdz uziet līdz burbulim, nogriež mazāku uguni, maisot pievieno pienu pēc nepieciešamības, tā lai mērce sanāktu šķidras konsistences, bet ne tekoša.
10. D: Samaisa sieru ar dillēm.
11. Cepamtrauku iesmērē ar sviestu.
12. Izkārto dārzeņus "B".
13. Izkārto "C"gaļas, šampinjonu, krējuma masu.
14. Izkārto un izlīdzina kartupeļu biezeni, pa vidu atstājot caurumiņu.
15. Apkaisa ar sieru.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
16. Liek cepties 200-250 grādos, līdz siers kļuvis zeltains.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
17. PS
18. Gatavošanas laikā vēlams nēpārcensties ar sāli, pipariem, sviestu un eļļu, katrā posmā kur tās tiek pievienotas, rezultātam ir jābūt ar apmierinošu garšu.
19. Kartupeļu biezeni vēlams pa formas malām, aizlipināt, ar slīpumu uz iekšu, un caurumiņu vidū - tādā gadījumā (ja biezenis ir līdz ar trauka malu) sula vāroties nēpārtecēs pāri, bet paliks sacepuma vidū.
20. Maz foto, jo profesionāļi sapratīs.. :)
21. 85% no panākuma ir atkarīgs no tā cik gaisīgs un viegls ir sanācis biezenis.
22. Man sanāca divas formiņas - 1. maza, ar kuru cienāšu bezgala jauku un simpātisu meiteni :) 2. tas kas palika pāri, bet ja jums neviens(a) nav jācienā, tad vajadzētu sanākt pilnai lielai cepamformai 6-8 personām.
Uz augšu