Plovs manā gaumē

4 1

Sastāvdaļas

  • 3 paciņas rīsu
  • 400 g vistas fileja
  • 1 liels sīpols
  • 1 liels burkāns
  • 1 buņdžiņa konservētu ananasu
  • 300 g Ķīnas saldskābās mērces
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • Sāls
  • Pipari
  • Vistas garšviela
  • Karijs
  • Gaišā sojas mērce

Pagatavošana

40 min.
  1. Sastāvdaļas.
    Sastāvdaļas.
  2. Novāra 3 paciņas rīsus.
  3. Kamēr rīsi vārās , tikmēr notīra un sarīvē burkānu un smalki sagriež sīpolu. Uz sakarsētas pannas liek cepties burkānus un sīpolus.Cep zeltaini brūnus.
    Kamēr rīsi vārās , tikmēr notīra un sarīvē burkānu un smalki...
  4. Kad burkāni un sīpoli gatavi,tad sagriež vistas fileju gabaliņos un liek uz sakarsētas pannas un pārkaisa ar sāli un pipariem.
    Kad burkāni un sīpoli gatavi,tad sagriež vistas fileju gabal...
  5. Kad vistas fileja nedaudz pacepusies pievieno vistas kopējo garšvielu un pārlej ar gaišo sojas mērci, cep kādas 5 minūtes.
    Kad vistas fileja nedaudz pacepusies pievieno vistas kopējo...
  6. Kamēr vista cepās sagriež ananasa šķēlītes. Un liek klāt pie vistas cepties. Cep kamēr viss kļūst zeltaini brūns un tad pieliek klāt tomātu mērci un piespiežam 3 ķiploka daiviņas.
    Kamēr vista cepās sagriež ananasa šķēlītes. Un liek klāt pie...
  7. Kad rīsi gatavi , pieber klāt kariju un samaisa, lai tie kļūst nedaudz dzeltenīgi un pagaršojot rīsus var just kad karijs ir klāt. Man garšo kad viņš ir daudz. :)
    Kad rīsi gatavi , pieber klāt kariju un samaisa, lai tie kļū...
  8. Tad rīsiem liekam klāt saceptos burkānus ar sīpoliem un vistas fileju ar ananasiem un mērci, kārtīgi samaisa. Pēc garšas pievienojam vēl sāli(ja vajag). Un pasniedz :)

    Labu apetīti!
    Tad rīsiem liekam klāt saceptos burkānus ar sīpoliem un vist...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ģirts 2013. gada 11. decembris 19:10
Uztaisīju tieši kā receptē, nu ļoti garšīgi sanāca, visa ģimene bija sajūsmā.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni