Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Klasiskais amerikāņu ābolu pīrāgs

2012. gada 17. oktobris
Foto: Mazins
Pagatavošana
30 min
1. Lai gan sākotnēji šī recepte varētu šķist sarežģīta, tā nebūt nav! Šo pīrāgu pagatavot ir diezgan ātri un vienkārši.
2. Mīklas sagatavošana:
3. Lielā bļodā sajauc miltus un sāli. Pievieno rīvētu sviestu un samaisa viendabīgā pulverī. Pa mazām daļām pievieno ūdeni. Mīca, līdz izveidojas viendabīga masa. Izveido bumbu un noliek vēsumā apmēram uz stundu (pa šo laiku sagatavo pildījumu).
4. Pildījuma sagatavošana
5. Ābolus nomizo, iztīra un sagriež kubiņos. Liek bļodā un apslaka ar citronu sulu. Pievieno cukuru, miltus, kanēli un muskatriekstu tā, lai viss pielīp pie āboliem.
6. Mīklu sadala divās daļās aptuvenā proporcijā 2:3. Lielāko mīklas gabalu nedaudz izveltnē un liek ietaukotā cepamajā formā, izspaidot vienlīdz plānu formu arī gar malām. Atlikušo mīklu izveltnē tādā pašā diametrā kā forma, ko uzliks virsū uz pildījuma, un gar malām saspiež ar pamatni.
7. Ābolus saber cepamajā formā ieklātajā mīklā. Uz mīklas uzliek vāciņu, un saspiež kopā malas. Apsmērē ar sakultu olas dzeltenumu.
8. Pīrāgu liek cepties uzkarsētā krāsnī 220 grādos uz 15 min, tad samazina temperatūru 160 grādiem un turpina cept 40-45 min, līdz pīrāgs paliek zeltaini brūns.
9. Perfekti garšo silts, pasniegts ar plombīra saldējuma bumbu.
10. Labu apetīti!
Uz augšu