Nēģu zupa ar garšaugiem

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaigi nēģi
  • 1 kg kartupeļi
  • 500 g burkāni
  • 300 g sīpoli
  • 2 daiviņas ķiploks
  • 1 pētersīļa sakne
  • Sāls
  • Lauru lapas
  • Pipari
  • Sinepju sēklas
  • Koriandra sēklas
  • Citas garšvielas pēc izvēles - rozmarīns, estragons, baziliks, salvija, Provansas garšaugi

Pagatavošana

200 min.
  1. Nēģus nomazgā, tiem atdala galvas un astes. Sagriež 2 cm garos gabalos, vēlreiz nomazgā.
  2. Kartupeļus, burkānus, sīpolus, sagriež 1,5 - 2 cm kubveida gabalos un 3 - 5 min. apcep katlā vai uz pannas.
  3. No nēģu galvām un astēm uz lēnas uguns 1,5 - 2 stundas vāra buljonu. To izkāš. Pievieno apceptos burkānus un pētersīli, vāra 15 min. Pievieno apceptos kartupeļus, sīpolus un garšvielas. Kad kartupeļi un burkāni gandrīz gatavi, pievieno nēģus. Vāra vēl 15 - 20 min.
  4. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas