Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Medus kūka ar riekstiem un rumu

2012. gada 13. oktobris
Foto: Alise Solovjova
Pagatavošana
60 min
1. 1) Biskvīts:
2. Olas ar cukuru kārtīgi sakuļ, pieliek medu, samaisa, tad pievieno sodu un miltus. Visu samaisa viendabīgā masā. ½ mīklas liek ietaukotā, ar miltiem apbērtā kūkas pannā. Cep apm. 10 – 15 min. Kamēr biskvīts nav pacēlies, apbrūnējis, plīti vaļā nevērt – lai biskvīts nesakristos. Kad biskvīts gatavs, ņem ārā no plīts un atdzesē. Liek cepties otru biskvīta daļu. Mīkla iepriekš noteikti vēlreiz jāapmaisa.
3. 2) Krēms:
4. Saputo skābo krējumu ar cukuru, rumu.Ūdenī uzbriedina želatīnu. Tad to iejauc krēma masā un liek aukstumā, lai atdziest un savelkas. Rums labi sader ar medu.
5. 3) Brūkleņu ievārījums:
6. Visas sastāvdaļas sajauc kopā.
7. 4)Kūkas veidošana:
8. Atdzesētu biskvītu sagriež plāksnēs. Ja kūku vēlas ēst jau tajā pašā vakarā, turklāt sulīgu, katru tās kārtu apslaka ar iepriekš sagatavotu citrona sulu.
9. Tad veido kūku. Virs 1. biskvīta liek brūkleņu ievārījumu, tad skābā krējuma krēmu. Virsū liek vēl vienu biskvīta kārtu, tad liek vien krēmu, atkal – biskvītu, virsū –brūkleņu ievārījumu un krēmu. Tad liek virsū pēdējo biskvītu, beigās kūku pārklāj ar krēmu. Visu kūku apber ar grauzdētiem riekstiem. Tad kūku liek vēsā vietā ievilkties.
10. Labu apetīti!
Uz augšu