Haizivs folijā

2012. gada 8. oktobris
Foto: jurka
Pagatavošana
25 min
1. * Ik pa laikam arī pie mums kaut kas neierastāks ir iegādājams,piemēram, haizivs. Tā kā viņas mums neganās pie Lielupes ietekas jūrā, tad, protams, ir saldētas un tas bija iemesls, kāpēc netaisīju steiku klasiski, bet gan zivi folijā, un tā arī ir mazāka iespēja to salaist dēlī, vienīgi jāseko uzmanīgi pagatavošanas laikam.
Foto: jurka
2. Zivs saldēta. tāpēc jāatlaidina, interesanti, ka jēla tā nesmaržo pēc zivs, bet gan drusku pēc kalmāriem, drusku pēc krabja gaļas.
Foto: jurka
3. Šāda zivs katru dienu netiek ēsta un tāpēc nebūs nekādas stipri nomācošas piedevas vai marinādes - siers, majonēze un sojas mērce lai paliek citām reizēm. Šoreiz pa klasisko - zivs, drusku jūras sāls, mazliet citronpiparu, drusku dilles un plāna citrona šķēlīte. Var vēl askētiskāk un iztikt ar sāli un melnajiem/maltajiem pipariem.
Foto: jurka
4. Nu vienu drusku asāku ar divām čillī ripiņām - priekš sevis.
Foto: jurka
5. Nu tālāk jāietin folijā, jāprovē tā, lai sanāktu kaut kas konvertveitīgs ar locījumu uz augšu, lai būtu gana blīvi un šķidrums netecētu ārā, kad tiks gatavots. No manis locītājs kā no Bērziņa orators, bet beigās sanāca.
Foto: jurka
6. Un tagad - viss -, atliek ielikt jau uzkarsētā krāsnī, kurā ir 180 grādi uz 15 minūtēm, jāskatās pēc gabalu lieluma, bet tādiem ne visai lieliem gabaliem tas būtu optimāls laiks šim pagatavošanas veidam - viens pīpes - karpa, lasis vai kas cits no zivīm.
Foto: jurka
7. Nu re, var ēst.
8. Labu apetīti!
Foto: jurka
Uz augšu