Biezpiena deserts ar kramelizētiem augļiem

4 1

Sastāvdaļas

  • 200 g saldais krējums
  • Nedaudz cukurs
  • 1 paciņa biezpiens
  • 2 paciņas Selgas cepumi
  • 2 bumbieri
  • 1 ābols
  • 50 g tumšais rums
  • Kardamons
  • Kurkuma
  • Karija pulveris
  • Ingvers vai ingvera pulveris
  • Vaniļas cukurs
  • Apelsīna miziņa

Pagatavošana

30 min.
  1. Ar roku saputo saldo krējumu ar cukuru, bet tā lai nav stingras putas. Masu sajauc kopā ar biezpienu un uz 15 min liek ledusskapī.
  2. Uz pannas eļļā apcep gabaliņos sagrieztus bumbierus un ābolu, pievieno cukuru. Pieliek mazliet svaigi sagriezta ingvera vai ingvera pulveri, pieber nedaudz kurkumas, karija pulvera, kardamona, vaniļas cukura un pielej rumu. Pievieno sasmalcinātu apelsīna miziņu.
  3. Cepumus sadrupina, pāri kārto atdzesēto biezpiena masu un pa virsu liek karamelizētos augļus.
  4. Labu apetīti!

Komentāri

Aira 2014. gada 11. jūlijs 20:34
Viegli, ātri, eleganti. Ābolu un bumbieru vietā mājās gadījās rabarbers un ar garšvielām sanāca prīmā čatnijs, un, protams, aräi lielisks deserts. Paldies!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti