Cukīni un parmezāna siera zupa ar grauzdiņiem

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 4 personām
  • 30 g Parmezāna siers
  • 500 g svaiga cukīni
  • 1 neliels sīpols
  • Maize grauzdiņiem
  • Olīveļļa
  • Timiāns
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Sakarsētā pannā ielej 1 ēdamkaroti olīveļļas, pievieno smalki sagrieztu sīpolu. Pasutina, līdz sīpols kļūst caurspīdīgs. Pievieno kubiņos sagrieztu cukīni. Cep uz lielas liesmas 2 minūtes, nepārtraukti maisot, tad samazina liesmu, pievieno sāli un pielej 1/2 glāzi ūdens, tad uzliek vāku. Ik pa laikam apmaisa - maisījumam jābūt krēmīgam un pašķidram. Ja nepieciešams garšai, pārkaisa ar pipariem.
  2. Maizi sagriež kubiciņos un grauzdē cepeškrāsnī 200 grādos 5 minūtes. Pievieno nedaudz olīveļļu un timiānu.
  3. Kad cukīni ir gatavi, zupu lej šķīvjos, pārkaisot ar grauzdiņiem un nedaudz Parmezāna siera. Pasniedz karstu.
  4. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas