Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ziedkāposti singapūras gaumē

2012. gada 1. oktobris
Foto: Ilze Eiduka
Pagatavošana
45 min
1. Ziedkāpostu sadala mazos gabaliņos. Bļodā ber kartupeļu cieti, cepamo pulveri un kviešu miltus. Pievieno ūdeni un visu labi samaisa, līdz iegūta viendabīga masa (vidēji bieza, līdzīga pankūku mīklai). Masai pievieno ziedkāposta gabaliņus. Visu labi samaisa, lai ziedkāposti vienmērīgi ir pārklāti ar mīklu.
Foto: Ilze Eiduka
2. Dziļā pannā uzkarsē eļļu. Kad eļļa karsta, pa vienam eļļā cepties liek ziedkāposta gabaliņus. Kad ziedkāpostiem apkārt izveidojusies kraukšķīga un zeltaina garoziņa, tos izņem no eļļas un novieto uz salvetes, lai tā absorbē lieko eļļu.
Foto: Ilze Eiduka
3. Pannā uzkarsē eļļu. Maisot viegli apcep kapātu ķiploku un ingveru.
Foto: Ilze Eiduka
4. Pievieno saldskābo mērci, sojas mērci un mango mērci. Maisot turpina karsēt.
Foto: Ilze Eiduka
5. Kad mērce ir uzkarsusi, pievieno, gatavos ziedkāpostus. Un visu labi apmaisa. Pievieno lociņus un apmaisa.
Foto: Ilze Eiduka
6. Pasniedz uzreiz, siltus. Tiklīdz ziedkāposti tiek pārklāti ar mērci, tie zaudē savu kraukšķīgumu, tādēļ pārklājiet tos ar mērci īsu mirkli pirms pasniegšanas!
Foto: Ilze Eiduka
7. Labu apetīti!
Uz augšu