1. Kāpēc slinko cilvēku kartupeļu pankūkas? Jo kartupelis tiek nevis rīvēts, bet sasmalcināts sulas spiedē. Protams, ja ir vēlme, tad var arī rīvēt.
Foto: Diāna Apine
2. Kartupeļus sasmalcina sulas spiedē, pievieno sīpolus. Sulu, kas iztek no sīpola, pēc tam pievieno mīklai.
Foto: Diāna Apine
3. Pie sasmalcinātajiem kartupeļiem un sīpoliem pievieno sīpolu sulu.
Foto: Diāna Apine
4. Pievieno pienu tik daudz, lai nav pārāk šķidrs. Apmēram 200 ml.
Foto: Diāna Apine
5. Pievieno olas un kārtīgi samaisa.
Foto: Diāna Apine
6. Pievieno glāzi miltus. Ja mīkla ir par šķidru, var likt arī vairāk.
Foto: Diāna Apine
7. Sarīvē sieru, pievieno garšvielas, un visu kārtīgi samaisa.
Foto: Diāna Apine
8. Šādi izskatās gatava mīkla.
Foto: Diāna Apine
9. Liekam uz pannas un cepam. Ļoti garšīgi ir ar krējuma un majonēzes mērcīti, kam pievienots klāt ķiploks, taču var ēst arī tikai ar krējumu. Labu apetīti!