Sākums > Receptes > Uzkodas

Sēņu un kazas siera groziņš

2012. gada 21. septembris
Foto: Krišjānis Putniņš
Ēdiens no "Folkklubs ALA pagrabs" virtuves!
Pagatavošana
35 min
1. Izmanto 1 vai 2 loksnes (skatoties, cik biezu groziņu vēlās) Filo mīklas. Vienu loksni izklāj uz darba virsmas. Nopindzelē pusi mīklas virsmas ar kausēto sviestu, un pārloka uz pusēm. Šo atkārto vēlreiz. Liek virsū otru loksni un atkārto. Tagad sanāk, ka mīkla ir 8 slāņos (izmantojot tikai 1 loksni, sanāks 4 slāņi).
2. Šo mīklu klāj metāla formās un cep 180⁰C, kamēr gatavs (apmēram 15-20 min). Groziņu uzreiz izgriež no formas (kamēr silts un sviests nav sacietējis, citādi vēlāk nevarēs dabūt ārā, nesalaužot groziņu) un liek dzesēties ar dibenu uz augšu.
3. Sēnes apcep ar sviestu, sāli un pipariem, pievienojot nedaudz eļļas, lai nepiedegtu sviests. Kā sēnes ir gatavas, pannu ņem nost no plīts, un, kamēr viss silts, pievieno kazas sieru nelielos gabalos (iedrupina). Fiksi izmaisa (neizmīcot pārāk – lai saglabājās nelieli, neizkusuši gabaliņi).
4. Masu pilda groziņā.
5. Labu apetīti!
Uz augšu