Marinēts lasis

2005. gada 12. aprīlis
Foto: Ilze Miķelsone
Pagatavošana
127 min
1. Iemarinē lasi. Sakarsē cepeškrāsni līdz 185°C. Dziļā traukā kārto 1/2 no sarīvētajām bietēm. Virsū ber 1/2 no paredzēto garšvielu daudzuma. Tad liec šķēlītēs sagrieztu laša fileju. Pārber ar atlikušajām garšvielām un kārtojumu noslēdz ar bietēm. Virsū uzliec šķīvi ar nelielu slogu un liec ledusskapī uz 2 stundām. Cep cepumus. Atlaidināto kārtaino mīklu pārzied ar sakultu olu un pārkaisi ar sezama sēklām. Sagriez taisnstūros un liec cepties cepeškrāsnī 9 minūtes. Marinētās laša filejas liec uz izceptajiem cepumiem, dekorē ar skābu krējumu un krešu salātiem vai dillēm.
Uz augšu