Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildītas vistu kabatiņas ar gailenēm un sieru

2012. gada 17. septembris
Foto: Laima Inga
Pagatavošana
60 min
1. Sarīvē sieru. Nomizo kartupeļus un sagriež četrās daļās. Liek vārīties, ūdenim pievienojot šķipsniņu sāls.
2. Noskalo gailenes, un pēc tam tās sagriež gabaliņos (mazākās var atstāt veselas). Ķiploka daiviņas sagriež sīkos gabaliņos. Uzkarsē pannu, uz kuras uzlej nedaudz eļļas, tad liek apcepties sasmalcināto ķiploku, līdz tas paliek zeltaini brūns, un tad uzber gailenītes. Uzkaisa šķipsnu timiāna. To visu cep uz nelielas liesmas, līdz šķidrums no gailenēm gandrīz ir iztvaikojis (tikai ne tā, ka iztvaiko pilnībā, mazliet šķidrumam jāpaliek).
3. Trauciņā sakuļ 100 ml saldā krējuma un 1 olu. Kad gailenītes gatavas, noņem pannu no uguns un lēnām pielej saldā krējuma un olas maisījumu, un to visu samaisa.
4. Neaizmirstam ik pa laikam pārbaudīt, vai kartupeļi jau nav gatavi! Kad tie ir gatavi, tos nokāš un atstāj mazliet atdzist.
5. Katru vistas fileju sagatavo kā kabatiņu - sāna malā ar asu nazi iegriež un griežot veido kabatiņu tā, lai otra mala netiktu pārgriezta un lai nepārgriezti paliek arī platākais un šaurākais gals (atgādina maciņu bez rāvējslēdzēja). Tad "kabatiņu" pilda ar apmēram tējkaroti rīvēta siera un jau sagatavoto sēņu mērcīti (vairāk biezumu).
6. Kad viss sapildīts, vistiņas liek uz cepeškrāsns cepamās pannas, un kabatiņu vaļējās malas sasprauž ar zobu bakstāmajiem. Beigās pārkaisa ar garšvielām. Liek cepeškrāsnī uz apmēram 180 grādiem (optimāli ir 180- 200, atkarībā no cepeškrāsns, jo man ir elektriskā, kas visu uzcep ātrāk nekā parastās). Cep, līdz vistiņas kļūst gaišas un mīkstas - aptuveni 25 min.
7. Mērcīti, kas palikusi pāri no vistiņu pildīšanas, var izmantot kā ļoti gardu mērcīti kartupeļiem. Kad vistiņas gatavas, pasniedz kopā ar kartupelīšiem un marinētiem gurķīšiem.
8. Labu apetīti!
Uz augšu