Cidoniju sukādes

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg cidoniju (jo lielākas, jo labāk)
  • 600 g cukura

Pagatavošana

180 min.
  1. Cidonijas nomazgā, pārgriež uz pusēm
    Cidonijas nomazgā, pārgriež uz pusēm
  2. Ar karotes otro galu iztīra sēkliņas, izrubina serdīti.
    Ar karotes otro galu iztīra sēkliņas, izrubina serdīti.
  3. Ar virtuves mandolīnas (vai naža) palīdzību sagriež tievās plāksnītēs (apmēram 1 mm biezumā).
    Ar virtuves mandolīnas (vai naža) palīdzību sagriež tievās p...
  4. Kopumā no 1 kg sanāk ap 600 g.
    Kopumā no 1 kg sanāk ap 600 g.
  5. Pievieno 400 g cukura, apmaisa un liek uz 2 stundām pastāvēt, lai cukurs dara savu darāmo
    Pievieno 400 g cukura, apmaisa un liek uz 2 stundām pastāvēt...
  6. Cidoniju pārpalikumus saglabā.
    Cidoniju pārpalikumus saglabā.
  7. Tos sakapā smalkāk.
    Tos sakapā smalkāk.
  8. Saber palielā bļodā.
    Saber palielā bļodā.
  9. Uzkaisa atlikušos 200 g cukura, apmaisa un tāpat atstāj sulot.
    Uzkaisa atlikušos 200 g cukura, apmaisa un tāpat atstāj sulo...
  10. Pēc pāris stundām nokāš sīrupu no cidoniju plāksnītēm, un cidonijas kārto uz cepamās paplātes, pirms tam uzklājot cepamo papīru.
    Pēc pāris stundām nokāš sīrupu no cidoniju plāksnītēm, un ci...
  11. Liek cepeškrāsnī pašā augšējā daļā karsēties kādos 75-100 grādos, līdz uzkarst, tad ar rokām uzirdina, atstāj uz pusstundu karstumā, tad atkal uzirdina un liek vēl uz 10 min. karsēties. Tā atkārto, līdz visas plāksnītes ir pilnīgi sausas.
  12. Cidoniju atgriezumiem ļauj pastāvēt ilgāk, un, ja ir vēlēšanās, tad to pašu var atkārtot arī ar tām.
    Sīrupu lej pudelēs un liek ledusskapī iekšā - laba piedeva tējai.
  13. Paralēli arī mēģināju augļu žāvētājā žāvēt, itkā nav ne vainas, bet cepeškrāsns variants man liekās progresīvāks.

    Lai labi garšo!
    Paralēli arī mēģināju augļu žāvētājā žāvēt, itkā nav ne vain...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

vik 2015. gada 12. oktobris 11:39
andri, stulbs esi?
pareizi rakstās - CHAENOMELES
Tad varbūt ābolus sauksim par āboļiem?
andris 2015. gada 11. oktobris 21:34
TĀS NAV CIDONIJAS, BET HENOMELES, TAD JAU ĀBOLUS SAUKSIM PAR ĶIRŠIEM
minka 2012. gada 24. oktobris 18:08
varētu būt labi,tik žāvēt gan iesaku ne karstumā,lai nezūd vitamīni ;)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi