Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Visgardākā biezpiena torte ar iebiezināto pienu un cepumiem

2012. gada 11. septembris
Foto: Olita Miglāne
Pagatavošana
40 min
1. 1. kārta:
2. Sadrupina selgas cepumus un sagriež marmelādi gabaliņos, sakārto uz veidnes pamata.
3. 400 g biezpiena, pievieno 4 olu dzeltenumi, iebiezināto pienu.
4. Visu saputo ar mikseri vai sablenderē.
5. Kad masa gatava, uzsilda želatīnu un pievieno 1/3, kārtīgi samaisa un lej veidnē, liek ledusskapī.
6. 2. kārta:
7. 500 g saldā krējuma un kakao un cukurs pēc garšas.
8. Saldo krējumu saputo, pievieno kakao ar cukuru (kakao un cukuru ieberu krūzītē un kārtīgi samaisu, citādi, ja bērsi atsevišķi cukuru un kakao krējuma masā kakao saies kunkuļos un būs grūti izmaisīt).
9. Tad pievieno uzsildītu želatīnu, maisam lejam kā otro kārtu un liekam ledusskapī
10. 3. kārta:
11. 4 olu baltumi, cukurs var pievienot nedaudz citronskābes
12. Puto olu baltumus, pēc laiciņa pievieno cukuru pēc garšas, puto stingras putās.
13. Tad uzsilda atlikušo želatīnu, pievieno masai un samaisa, lejam veidnē un liekam ledusskapī!
14. Saldā krējuma un putoto olu kārtu var mainīt vietām, bet biezpiena masu, gan atstāt apakša, jo ta ir smaga.
15. Kad augšējā kārta ir sacietējusi, varam rotāt ar marmelādi, augļiem vai ogām!
16. Lai labi garšo!
Uz augšu