Visgardākā biezpiena torte ar iebiezināto pienu un cepumiem

4 1

Sastāvdaļas

  • 3 paciņas želatīns
  • 400 g Biezpiens
  • Iebiezinātais piens
  • 4 olas
  • Selgas cepumi
  • Marmelāde
  • 500 g saldais krējums
  • Kakao
  • Cukurs

Pagatavošana

40 min.
  1. 1. kārta:
  2. Sadrupina selgas cepumus un sagriež marmelādi gabaliņos, sakārto uz veidnes pamata.
  3. 400 g biezpiena, pievieno 4 olu dzeltenumi, iebiezināto pienu.
  4. Visu saputo ar mikseri vai sablenderē.
  5. Kad masa gatava, uzsilda želatīnu un pievieno 1/3, kārtīgi samaisa un lej veidnē, liek ledusskapī.
  6. 2. kārta:
  7. 500 g saldā krējuma un kakao un cukurs pēc garšas.
  8. Saldo krējumu saputo, pievieno kakao ar cukuru (kakao un cukuru ieberu krūzītē un kārtīgi samaisu, citādi, ja bērsi atsevišķi cukuru un kakao krējuma masā kakao saies kunkuļos un būs grūti izmaisīt).
  9. Tad pievieno uzsildītu želatīnu, maisam lejam kā otro kārtu un liekam ledusskapī
  10. 3. kārta:
  11. 4 olu baltumi, cukurs var pievienot nedaudz citronskābes
  12. Puto olu baltumus, pēc laiciņa pievieno cukuru pēc garšas, puto stingras putās.
  13. Tad uzsilda atlikušo želatīnu, pievieno masai un samaisa, lejam veidnē un liekam ledusskapī!
  14. Saldā krējuma un putoto olu kārtu var mainīt vietām, bet biezpiena masu, gan atstāt apakša, jo ta ir smaga.
  15. Kad augšējā kārta ir sacietējusi, varam rotāt ar marmelādi, augļiem vai ogām!
  16. Lai labi garšo!

Komentāri

Ieva 2013. gada 2. novembris 16:19
Vai tiešām vajag 3 paciņas želantīnu???
Olita 2012. gada 18. septembris 08:02
Torte ir diezgan liela, dubultā nav jāliek. Es vienreiz taisīju tortes veidnē 26 cm diametrā, bija nedaudz par mazu
Sandra 2012. gada 17. septembris 22:35
Cik liela torte sanāk? Ja ir lielā forma, tad visu likt dubultā?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize