2 veidi pildītas kabaču šķēles

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 nelieli gab. kabacis/cukini
  • Rīvēts siers vismaz 100 - 150 gr
  • Olīveļļa
  • 1. veids
  • 3 -4 gab. daiviņas ķiploks
  • 1 /2 saldā paprika
  • 150 g žavēta gaļa
  • 60 -70 ml saldais krējums vai kokospiens
  • 2. veids
  • 1 sīpols
  • 2 tomāti
  • 150 g žāvētā gaļa
  • 2 -3 ēd.k. salsas mērce/tomātu mērce
  • 60 - 70 ml saldais krējums
  • 1 marinēts/sālīts gurķītis
  • Dažādi zaļumi

Pagatavošana

30 min.
  1. Cukini vai kabaci sagriež platās šķēlēs un izgreb viduci.
  2. Cepeškrāsnī cep pusmīkstus un tad pilda.
  3. Pildījumu veidi:
  4. 1. veids
  5. Olīveļļā apcep uz pannas ķIploku daiviņas sasmalcinātas (3-4, ja patīk var vairāk), sagrieztu pusi paprikas.
  6. Tad pievieno 150 g sagrieztu žāvētu gaļiņu un pielej klāt 60-70 ml saldo krējumu vai kokospienu.
  7. 2. veids
  8. Olīveļļā apcep uz pannas: sagrieztu sīpolu, lielu, sagriztu tomātu bez mizas un sagrieztu šķiņķi aptuveni 150 g. Pasutina, kamēr tomātam sula izgaro un pievieno 2-3 ēd.k. tomātu mērces (pasta būs par skābu, tad cukurs jāliek) vai piem., salsas mērces un saldo krējumu aptuveni 60-70 ml
  9. Šim veidam var pievienot arī marinētu vai sālītu gurķīti. ;)
  10. Abiem veidiem pārkaisa pāri kādu smalki sarīvētu sieru!
  11. Liek cepeškrāsnī nedaudz pacepties, kamēr siers izkūst!
  12. Labu apetīti!
  13. P.S. Es nerakstīju ko un kā griezt, jo katram jau patīk savādāk. Arī zaļumus - dilles, baziliks, lociņi, puravs - pēc vēlēšanās. Kā arī neiesaku pievienot pārāk daudz saldo krējumu, jo tāpat no cukini vai kabača vēl suliņa tecēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni