Randiņa siera kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 170 g sadrupināti TUC krekeri
  • 60 g saskaldīti valrieksti
  • 80 g brūnais cukurs
  • 15 g kanēlis
  • 4 g malts muskatrieksts
  • 140 g izkausēts sviests
  • Virsējam pildījumam:
  • 670 g Filadelfijas siers vai mascarpone vai Kāruma siers
  • 200 g cukurs
  • 230 g skābais krējums
  • 235 g saldais krējums
  • 23 g milti
  • Vaniļas ekstrakts vai vanilīna cukurs
  • 3 olas

Pagatavošana

120 min.
  1. Cepeškrāsni uzsilda līdz 175 grādiem.
  2. Vidēja lieluma bļodā samaisa kopā cepumus, valriekstus, brūno cukuru, kanēli, muskatriekstu un sviestu.
  3. Masu ieklāj cepamajā traukā un visu piespiež, lai veidojas ciets kūkas pamats. Ieliek cepeškrāsnī uz 10 min.
  4. Lielā bļodā maisa kopā sieru ar cukuru.
  5. Pēc tam pievieno skābo un saldo krējumu.
  6. Pēc tam iemaisa iekšā miltus un vaniļu. Ar mikseri iemaisa lēnām klāt olas (es atsevišķu saputoju un tad piejaucu, bija Ok.)
  7. Sablenderēju ogas (jebkādas) un ar to ieziežu apcepto kūkas pamatni un pēc tam ieguto siera masu lej pāri brūnajai masai un liek cepties uz 60- 70 min.
  8. Jāatdzesē vismaz 6h vai labāk uz visu nakti likt ledusskapī, pirms ņem ārā no cepamās formas (pannas).
  9. Kad pāris stundas padzisusi visrmu dekorēju ar ogām un pārleju ar kādu toršu želeju.
  10. Labu apetīti!

Komentāri

santa 2014. gada 5. marts 17:12
Jā 23grami
Arnis 2012. gada 23. decembris 19:19
Milti = 23g? Vai 230?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize