Veģetārā, asā sojas tomātu biezzupa

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 300 g sojas gaļas aizvietotāja (smalkā, kas izskatās kā maltā gaļa)
  • 2 400 g bundžiņas sarkano pupiņu čilli mērcē
  • 800 g (bundžiņa) nomizotu tomātu savā sulā
  • 400 g paciņa saldētu spinātu
  • 2 vidēji sīpoli
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 paciņa kausētā siera
  • Garšvielas:
  • Sāls
  • Pipari
  • Baziliks
  • Estragons, ja gribas var arī gaļas kopējo garšvielu
  • 1 buljona kubiņš (dārzeņu)

Pagatavošana

60 min.
  1. Aplej ar karstu ūdeni sojas izstrādājumu, kas pārkaisīts ar buljonu.
  2. Pa laikam apmaisa, lai buljons izkūst vēl pirms viss ūdens sasūcies sojā.
  3. Tikmēr sagriež smalkos gabaliņos sīpolu, ķiploku un papriku.
  4. Uz pannas apcep sīpolu un ķiploku, bet katlā var apcept papriku.
  5. Kad sīpoli jau nedaudz apcepti, liek klāt sabriedināto soju un apcep, līdz kopējā masa iegūst zeltainu brūnumu. Tad arī beidz cept, lai nav pavisam sausa.
  6. Liek klāt pēc paša izvēles kaut ko no minētajām garšvielām pie apcepšanas procesa. Katliņā, kad paprika nedaudz apcepta, liek klāt spinātus, lai tie atkūst.
  7. Tiklīdz tas ir noticis, ar visu sulu no bundžām liek klāt tomātus, kurus nedaudz sadala smalkāk, un pupiņas. Šo masu maisot uz mērenas uguns arī vāra.
  8. Uz beigām, kad masa ieguvusi biezzupas veidolu, liek klāt sacepto masu no pannas un vēl kādas 10 minūtes pavāra.
    Uz beigām, kad masa ieguvusi biezzupas veidolu, liek klāt sa...
  9. Neveģetāra daļa, jo šie jau ir piena produkti: Pasniedz ar kausēto sieru. Var arī ar krējumu.
  10. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ivars 2014. gada 13. janvāris 19:43
Garšo perfekti, domāju tikai par to, vai vārbūt tomātus vienus pašus sablenderēt, bet nu tā gaumes lieta :) Paldies recepti!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas